Zelf chips maken is net zo leuk, toch?
Soms heb je gewoon zin om je eens flink uit te sloven in de keuken. Komt er visite en heb je de typisch Hollandse kaasplank wel een keertje gezien? Probeer dan eens om zelfs chips te maken! Dit is helemaal niet zo moeilijk om te maken en smaakt ook nog eens lekkerder dan chips uit een zak.
Voor gebruikers van de mobiele versie van de website staan de ingrediënten onderaan het artikel.
Zo maak je de chips
Je kunt natuurlijk voor een simpele kaasvariant gaan, maar waarom niet meteen out of the box denken en kiezen voor een wat specialere variant. Het is immers barbecue-seizoen, dus we gaan gewoon BBQ-chips maken! Hoe je de chips maakt? We leggen het je uit.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Snijd 3 gouden aardappelen voorzichtig in plakjes van 3 millimeter met behulp van een mes of mandoline.
- Meng in een grote kom de aardappelchips met de kruiden.
- Leg de chips op een ingevette bakplaat.
- Bak 30 à 35 minuten.
- En genieten maar!
Tip: dip de chips in barbecuesaus!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Ook lekker: Recept: voor dit romige bananenijs heb je maar één ingrediënt nodig
Bron: Tasty | Beeld: Videostill