Knoop het in je oren
Bevroren groenten en fruit zijn vaak net zo gezond als de verse variant hiervan. Als je geen tijd hebt om naar de winkel te gaan is het fijn als je groenten of fruit in de vriezer hebt bewaard. Zo kun je toch snel en makkelijk een voedzame maaltijd op tafel zetten. Maar hoe kun je je fruit en groentes het beste invriezen?
Denk altijd aan de volgende dingen.
Vries de producten zo snel mogelijk in
Kom je net terug van de markt en realiseer jij je al meteen dat je veel te veel fruit en/of groentes hebt gekocht? Vries dit meteen in. De producten smaken dan het lekkerst wanneer ze worden gegeten. Vries bovendien de producten op een zo laag mogelijke temperatuur in.
Blancheer de groentes eerst
Wil jij je groentes linea recta in de vriezer deponeren? Dat is niet zo’n puik plan. Blancheer de groentes eerst voor ze in de vrieskist belanden.
Vries het niet weer in na het ontdooien
Heb je je groenten al een keer ontdooid? Vries het niet opnieuw in als je te veel overhebt. Dit omdat bacteriën zich dan relatief sneller reproduceren.
Gebruik de juiste verpakking
Voorkom dat je boontjes in de vergetelheid raken, door ze in diepvriesbakken- of zakken te doen en er etiket op te plakken waarop staat wat erin zit.
Ontdooi langzaam
Voor vrijwel alle bevroren producten geldt: laat ze ontdooien op kamertemperatuur. Alleen groentes zijn een uitzondering op deze regel.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Sante | Beeld: Pixabay