Deze soep is een ware smaakexplosie
Ondanks dat we bij een kop met dampende soep een winters gevoel krijgen, betekent het niet dat je deze heerlijke maaltijd de hele zomer moet laten staan. Veel soepen doen het namelijk hartstikke goed tijdens de warmere dagen. Vandaag gebruiken we paprika en tomaat als hoofdingrediënt. Wat de soep zo lekker maakt? We roosteren de ingrediënten eerst nog even in de oven. Aan de slag!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de romige soep:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de paprika, tomaat en ui in een grote kom. Scheur de verse basilicum en voeg dit toe aan de kom.
- Giet olijfolie en citroensap over de groenten en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
- Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bol met knoflook hierbij en sprenkel wat olijfolie over de bol. Bak de groenten ± 1 uur – de knoflook haal je er na 10 minuten uit.
- Laat de groenten kort afkoelen en trek vervolgens de schillen van de tomaten en paprika.
- Zet een pan op het vuur en breng water met bouillonblokjes aan de kook. Voeg vervolgens de groenten toe en druk de knoflooktenen uit de knoflookbol.
- Meng de paprikapoeder, chilivlokken, Garam Masala en Kurkuma in een kommetje. Voeg toe aan de soep.
- Zodra het water opnieuw kookt, pureer je de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
- Serveren maar!
Ook lekker: Thaise groene currysoep met garnalen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: HealthNut Nutrition | Beeld: Piqsels