Dit soepje vult niet alleen je maag, maar ook je hart
In de winter koken we vaak een lekker warm soepje. Het is makkelijk om te maken en bovendien erg voedzaam. Het enige probleem is dat soep niet altijd even goed vult en je vrij snel na het eten weer trek hebt. Daarvoor hebben wij de oplossing: deze aardappelsoep met cheddar en bacon. Dankzij de aardappel zul je de rest van de avond geen honger lijden. En daarnaast is-ie natuurlijk ook gewoon heel erg lekker!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de aardappelsoep met cheddar en bacon:
- Zet een braadpan op het vuur en bak hierin de bacon lichtbruin en krokant. Leg de bacon vervolgens op een bord met een stuk keukenpapier.
- Verhit wat olijfolie in de braadpan. Voeg de gesnipperde ui, selderij en fijngehakte knoflook toe en bak kort aan. Voeg de kippenbouillon toe, samen met de aardappel. Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten pruttelen, tot de aardappels zacht zijn.
- Giet de soep in een blender en pureer tot een glad mengsel. Giet de soep weer terug in de pan en voeg de cheddar toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over de kommen en serveer met de bacon en bieslook.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: Italiaanse knoflooksoep met knapperige croutons
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Entertaining with Beth | Beeld: Videostill